Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gåva

 

Jag ville ge en gåva
en gudamäktig skatt
blott kunde jag dig lova
att vila där inatt

En ständigt saftig källa
att evigt ösa ur
Ur rosenrimmad fälla
i bomullsbäddad bur

Så vore jag en vindpust
med obetydligt sus
Jag släppte all min honlust
jag skänkte allt mitt ljus

Men ack jag vet ditt hjärta
är värt oändligt mer
än dubbelbottnad smärta
och allt jag inte ger

Nej inget jag dig ägna
är ädelt nog för dig
ett harem som dig fägna
är allt jag önskar mig




Fri vers av Ki
Läst 982 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-11-26 10:26



Bookmark and Share


    luta
varför finns det inte 10 på skalan har inte fina ord nog att ge för att förmedla hur mycket den påverkade mig. så romantiskt gammaldags fin med en rytm av nu i sig.
kram:)))))
2006-03-07

  gabor nagy
vackert skriven
vackert genomlevt
vackert
2005-11-29

    Cajsa
Underbara ord!
2005-11-27

  Magnus Mojo Olsson
Underbart, får nästan andnöd när jag läser hur skickligt du laborerar med orden och känslorna.
2005-11-26

  Ord
Tycker mycket om den !
Du beskriver på ett sätt , att jag får ana mig fram..
till den Kärlek som är så stark att den blir självuppoffrande..
och nästintill självkritisk...

Tack för en stark upplevelse !

/ Crister
2005-11-26

    Porslinsdockan
Att inte räcka till för en annan människas

känslor och behov.

Ett slags behövande från en annan männniska,

som man inte kan leva upp till...

Känner det så själv i bland

så det kanske är det därför jag tolkar denna dikten så.



*Kram*
2005-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki