Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blick

 


Förlåt...


men vart skall jag titta

när din blick

glider förbi


Bort mot din micro
och dina tomma pizzakartonger


(De står där i hörnen
och lockar dig
I ljuset från din vän
och den fria lätta luften
du andas)


Mot allt det där du känner att du aldrig haft


Bortom
mina välvikta högar
Min kranka längtan efter ljus
Min önskan om en kyss
Tystnad tillsammans
En tanke
Utanför allt flimmer


Och jag vet, du behöver all den där platsen nu...
Det har du alltid gjort!


Men hur ska jag mota
en tomhet
som inte låter sig röras
och som urgröps mer för var minut
som du inte ser


Hur ska jag mätta
en suktan
som inte låter sig mätas
och som sväller i varje andetag
som du inte ser


Hur ska jag söva
den oro
som vägrar lämna mig ensam
och som inte slutar mola
förrän du stannar upp


Granskar min blick

och letar

efter svar


Bidar din tid

i mina andetag

för ett tag


Är det för mycket begärt att kräva allt?


All din kärlek
All din längtan
All din kraft


Se på mig... hur jag gör nu igen...
jag frågar trots att jag vet svaret


Så förlåt om jag inte ser på dig nu
När du står där med din väska
och din pizzakartong


Jag vet inte vart jag skall fokusera blicken


Du tittar mot mig

Men du ser inte


...och nu tror jag att jag förstår...

att kanske har du aldrig gjort

 just det...

 




Fri vers av Ki
Läst 724 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-03 19:29



Bookmark and Share


  Svartvit dröm
WOW! läser den om o om igen o ändå e ja lika mållös efter varje gång!

tror inte ja förut läst en text me sån känsla bakom som just denna gav mig o ändå kan ja inte sätta fingret på känslan!
denna bokmärks!!!
2009-03-30

    NoMi F
En sorglig text, som
att man aldrig har blivit sedd
Du förmedlar här
uppgivenhet, kärlek och
så denna tunga insikt
Bra skivet
2006-06-29

  Bengt VIP
Oh vad fin oh vad sann
Är det för mycket begärt att kräva allt?
Det finns ju inte mer än allt
2006-06-08

    pergamont
Det finns en rad här.
"Är det för mycket begärt att kräva allt?"
Det är allt. Hela dikten är samlad där. Som en essens.
Tack för den raden. Den spar jag och tar med mig.
2006-06-03

  prinscess VIP
sorgligt och mycket starkt skriven text
där det är så mycket känslor inblandat
tack för att du delar med dig av det innersta som bor idig
kram
2006-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki