Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntan på existens.

Vi föll som snöänglar i en lånad blankett
om att söka ekonomiskt bistånd.

En dag tar gråheten oss alla
ekar det i skallen
när jag står i väntrummet
i väntan på min tur.

Här sitter en tant bakom en mur.
En tant som öppnar den låsta ytterdörren
först när du ringt på en klocka.

Du anar inte hur svårt det är att få
existensminimum.
Att få existera i deras ögon.

Du vet om det,
du är bara en liten lort.
En hög papper som ska bläddras igenom,
för ett beslut.

Ett beslut om existensminimum,
Existens i deras dom lågavlönade kvinnornas ögon.
Existens för ens överlevnad.
Minimum.
Existens.




Fri vers av Mandy Juno Quartin
Läst 503 gånger
Publicerad 2005-11-27 00:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mandy Juno Quartin
Mandy Juno Quartin