Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Puckelpisten

Jag vill inte åka på puckelpisten; säger hon
och knölar in mössan i ryggsäcken
bredvid termosen med varm choklad,
ett par vantar och blöta sockor

Jag vill inte åka på puckelpisten
fritt seglandes genom
livets buckliga dagar
full fart
neråt
neråt
neråt
över backar
och i fallgropar
enkom upp och enkom ner
slingrandes mellan
uppsatta hållpunkter

Jag vill inte åka på puckelpisten
med tårar i ögonen
och vind i håret
snö innanför tröjan
och skenande hjärta




Fri vers (Fri form) av Linnéa Lindblom
Läst 332 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-13 07:25



Bookmark and Share


  ULJO
Jag föredrar lite jämnare backar, där påfrestningarna är mindre. Fint skildrat förövrigt.
2010-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Linnéa Lindblom
Linnéa Lindblom