Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sixten


Sprickorna i köksbordet
bildar åkrar och fiskenät
mellan intorkade kaffefläckar
och smulor från tidig morgon

En doft av gödsel har letat
sig in genom det öppna fönstret
och de feta flugorna surrar
bekvämt över den gamla järnspisen

Utanför hörs en traktor försvinna bort
och klockan över kökssoffan
slår elva slag med en trasig melodislinga

Spruckna naglar med jordiga kanter
tummar ett slitet spelkort
Svälta räv, säger du




Fri vers (Fri form) av Linnéa Lindblom
Läst 685 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-05 13:19



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
En underbar hyllningsdikt till Sixten och andra "vardags"- människor vi möter men kanske inte bemödar oss att se! Du målar fina bilder här och "Svälta Räv"-slutet gillar jag!!
2010-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Linnéa Lindblom
Linnéa Lindblom