Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlevarna


Överlevarna-
vittnen av mänsklighetens spatserande
längre och längre bort

Väderbitna själar i slitna kroppar
Mörkerårens aldrig mätta munnar
Tiderna av fyllandet av hålen;
det där andliga tomrummet
mellan himlen och jorden
med folkets knäslitande
nerböjande
absoluta
medgörlighet

Överlevarna -
i denna tid på jorden
resandes upp från vår svarta tid,
slavtiden under herrarna &
den osynliga maktens
rödmattade korridorer

Överlevare-
skaka av er, skapa om er
låt era svarta rockar från igår
falla till marken
bli till ett damm av obetydlighet




Fri vers (Fri form) av Linnéa Lindblom
Läst 355 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-19 12:26



Bookmark and Share


  cilax VIP
vackert
2011-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Linnéa Lindblom
Linnéa Lindblom