Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måste jag be

 

Idag är mitt hjärta tungt av sorg
kippar oregelbundet
efter andan
Rusar
Rasar
Rister
Rämnar
Det gottgör de omsprungna slagen
och dävar det objudna ljud


Måste jag be dig
höra mig
?


Idag bränner det i bröstet av smärta
sticker hänsynslöst
av sorg
Ilar
Ebbar
Immar
Ekar
För det är tomt, urgröpt och svart
som om blodet här inne blånat


Måste jag be dig
se mig
?


Idag är jag så där liten som en spillra
som inte mäktar med
att ses
Yttig
Pyttig
Ängslig
Trängslig
Som ett barn vars papperslapp är borta
Som en längtan utan slut


Måste jag be dig
stryka mig på pannan
?


Idag vill mitt inre explodera
i miljontals atomer
i aska
Försvinna
Förvanska
Förtvina
Förirra
Tills ingening längre känns
Tills jag tappat även ord och ansikte


Måste jag be dig
skrapa ihop mig


älska mig


en smula


?




Fri vers av Ki
Läst 1461 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-11-28 14:41



Bookmark and Share


  Manal
Läser än en gång och älskar den än :)
2014-06-17

  Vildvittra
Å, vad jag tyckte om denna poetiska vädjan om att bli sedd och älskad!
2008-12-04

  Thirre
Tjusigt!! Jag applåderar och bokmärker!
2008-03-18

  Manal
Oj, jag älskar ditt upplägg, de ord du anväder dig av.

En suverän skriven dikt man faller direkt.
spara som bokmärke! =)
2006-10-16

  Llyn
Helat klart en femma, väcker känslor, känner igen sig, vackert skriven. Kännas som om du verkligen vill nå ut med budskapet.
2006-04-27

  Cris
Oihh... oj...så liten man kan känna sig och du förmedlar denna känslan mycket bra här. Ja...måste man tigga och be ..för att kanske bli älskad om än en pytteliten smula
2006-02-21

  Peter Stjerngrim VIP
Attans vad den här skruvade sig ända in och fram - Vilket flöde!
Lovorden som redan skrivits av tidigare kommentatorer kan jag inte annat än instämma i!
Nej du borde verkligen inte behöva be ...
2006-01-17

  Andreas_
Ett av det bästa jag läst!
Gripande och oerhört bra formulerat!

Bra!
2006-01-03

  Frida E
Det här var bland det bästa jag läst på den här sidan. Du lämnar verkligen inget åt slumpen med denna; både innehållet, texten och layoten är suveräna!
2005-12-23

    under
helt underbar känsla jag fick utav denna.
mycket bra skrivet
2005-12-12

  Tvillingsyster
Suveränt snygg! Bortsett från att själva känslan är nånting som säkert de flesta av oss kan känna igen (och som för vissa av oss är ett typiskt jävligt irriterande mönster i relationer), har du bara ett så snyggt upplägg. Gillar formerna, allitterationerna, upprepningarna. Och slutet: "Måste jag be dig skrapa ihop mig, älska mig en smula?" Så exakt på pricken om hur det kan kännas i en ojämbördig relation. Varför hamnar vi där? Varför?
2005-12-01

  Per Rydberg
En skön läsning om ett
sinnestillstånd som ver-
kar bekant! Bonus för
din snygga lay-out!
kortraderna talar med
härliga allitterationer!
En liten pärla!
2005-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki