Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett slags dubbelt medborgarskap

Idag var det äntligen över
och jag packade ner mina
ansträngningar att förstå
i en lättburen ryggsäck
och gav mmig av, hemåt

jag hade försökt att
göra det begripligt

hur en familjs resa
från medeltiden till
det moderna samhället

är ett slags dubbelt
medborgarskap

hur de gjort sina vilsna
försök att uppehålla sig
på två olika planeter

samtidigt

att det höll på att kosta de
två förälskade ungdomarna
själva livet

hur de i realiteten inte
såg sig ha något val

Nu har jag rest hem




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-20 22:20



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Starkt och mycket bra skrivet
2010-10-21

  Catharina Edin VIP
En inblick i rättspoetens liv och verkande - i rena ordalag, man får göra sitt eget försök att förstå.
2010-10-21

  Carola Zettergren
Mycket bra skrivet, det är inte så väldigt enkelt att leva på flera planeter samtidigt!
2010-10-21

  Ingela Svenson VIP
Walborg: texten handlar om en familj som försökt röva bort sin 18-åriga dotter, antagligen för att döda henne, och sannolikt även döda hennes pojkvän. Att ded inte lyckades berodded på att polisen koom. Detta har jag försökt göra begriplig för Hovrätten
2010-10-21

  walborg
Så fint att Du kunde hjälpa dem till friheten inom dem själva.
2010-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP