Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en grå text

tankarna är på upptäcktsfärd idag
… mest åt det mörka hållet dock

åt det tvivlande, gnällande
… enfaldigt själviska hållet

det där hållet som fyller själen med gråhet
och får en smått kylig dag kännas
... ganska varm
då... i kontrast med insidan

tystnaden lever inte här
inga mjuka röster, viskningar
fjäderlätta beröringar av darrande fingertoppar
… inte nu… inte här

det är långt ifrån verkligheten
men ändå… bekant
som om att komma hem
… och hemmet står i lågor
så varmt… precis som eld…
tvetydigt

livet tömmer ur sig själv
… placerar sig varsamt vid sidan om
fyller sig med det som inte borde
… isbitar och småsten

en betongvägg väntar mig
… det är dit jag alltid är på väg
med blodig panna och krossat pannben
… rakt in i väggen… med motivation

precis som det skall vara
… idag… nu
kanske det tystar själen…

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 171 gånger
Publicerad 2010-10-25 15:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen