Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Höst i kvantskogen


Kvantfysiska naturbetraktelser av ljus

Under en våglös spegling passade en strimma ljus på att bada,
spritt kvark naken!

Kvintskallar drog omkring på en krusning i viken.
Ljudet av studsande silverblänk i stilettvassa vågor
drog till sig gnistrande fiskstim.

Kvantjaget tycktes vara över i huvud taget. Som vid ett under. Fast i ett annat rum.

På en bergomspunnen sandstrand log en skiva av en månlig skala.

Eftersatta träd i svart betraktade silverspat där mörten ivrigt sköt fjäll
med den hoppande fjällbäcken.

Kvintskallsfjäll i friska vind med höstlikt löv dinglade ovillkorligt mot jorden.

I önskebrunnen utan yta låg ett litet silvermynt och gäspade, under en våglös spegling, där en strimma ljus nyss badat spritt kvark, naken.

Kylan kvarstod,
men på botten,
blänkte myntet i
sitt ljus av urtid.




Fri vers (Fri form) av Jaramald VIP
Läst 865 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2010-10-26 22:54



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Sannerligen en stämningsfull betraktelse du delger till betraktelse för mig som läsare därtill - underbart! -tack!
2010-11-29

  TrollTörnTrappan VIP
Poesi! I huvud taget undersprångande bäckert fiskgnistrande! Kvarckert!
2010-10-26

  Daniel_78 VIP
vi behöver mer önskebrunnar,
tänk om världen förändrades
i varje ny önskans ljus.
2010-10-26

  Regn & Grus
Smågalet skönläst, vilka sprittande sköna bilder du frammanar!
2010-10-26

  Lavinia Röd
Hel enkelt ett underbart och fantasieggande språk!!!! Suveränt jobbat!
2010-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP