Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av en makedonsk barnlåt.


» Den första sanna kärleken

Jag har aldrig velat ha en barbiedocka
Med perfekt gyllene hår, blåa ögon, smal och lång
Pappa! Köp mig en dagbok istället!

Den första kärleken kommer smygandes som en skugga
tyst, tyst, kommer den.

Alla hemligheter som jag bär
gömmer dagboken åt mig
Men du kan inte radera med ett suddgummi
det som hjärtat skriver!

Mamma snälla läs sagor för mig
om goda älvor, vackra prinsessor och sköna prinsar, bortom fjärran länder
Läs om den sanna ljuva kärleken
hur den uppenbarar sig

Men en dag i skolan
var det Shakespeares tur
Jag lärde mig allt om Romeo och Julia
och då förstod jag allt




Fri vers av litelagomovanlig
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-28 02:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

litelagomovanlig
litelagomovanlig