Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och Greta hette hon också


Mormor kände Greta Garbos syster

Min mormors karmstol
står här brevid, känner ännu
lite av hennes doft, hon är

väl död sen många år

gjorde hon anspråk på
att vara fin dam
så tjänstefolk hon var

men fin dam, fina damer har
vackra möbler, en karmstol
en äkta rokokobyrå och en

gigantisk konsertflygel i

två rum och kök i Vasastan

matsalsmöbel med lejontassar

en kristallkrona, nej flera

var hon skådespelare i själen
deklarmerade alltid poesi
i vinrus berättade hon att hon

känt Greta Garbos syster

i sin ungdom




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-10-30 22:54



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Gott att läsa - lycklig över goda minnen och stiliga versrader du bjuder på!
2010-10-31

  Catharina Edin VIP
Mycket spännande, minsann! Inte illa! Berätta gärna mer -
2010-10-30

  Jessica Ebbesson
Gillar den här kompositionen!
2010-10-30

  walborg
Tack för ett fint personligt porträtt - intressant.
2010-10-30

  Gawain
Vad vin inte gör med människor låter sig sällan göras alls,,

-kul med intressanta släktingar, gammal är äldst och lär så förbli. Snart är man där själv, rätt vad det är så fort som tiden går.
2010-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP