Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dum-di-dum dum-dum-di-dum-di-dum

jag bryr mig inte
… vilken lögn
men det är väl målet

det där ogripbara
… totalt motsägelsefulla målet

det är väl där man vill leva och bo
… i vakuumet mellan liv och död

inte som nu

alla dessa betydelselösa små detaljer som buntas samman

alla röster man tror kanske säger någonting som betyder någonting som kanske, men troligtvis inte men ändå kan göra ont… kanske…

och ögon

slitande, grävande, ätande ögon
… vetskapen att det nog inte stämmer gör liten skillnad
blickar är svårare att ta än ett knytnävsslag i ansiktet
… näven är svår att missförstå
en blick kan betyda allt eller ingenting
och allt mellan de två
… lätt att missförstå

det låter lite enfaldigt, själviskt och känslolöst men
… det vore nog skönt att vara blind, döv och stum
så man slipper se, höra och prata
… det man intalat sig att se
… det man intalat sig att höra
och talet… det vore en trevlig ursäkt… så man slipper…

… tala känns så dumt
jag har absolut ingenting att säga

tystnaden säger allt om mig
… apati

inuti och utanför

vit flagg liksom

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 190 gånger
Publicerad 2010-10-31 19:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen