Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
helg


helg

sången ekar ut genom högtalaren.
där står gruppen och ylar på scenen.

publiken prenumererar på öron brus.
flickorna skriker; för där springer en mus.

trikåer på gamla seniga gubb kroppar.
i publiken svettas man igenom toppar.

dom kvinnliga svimmar av första droppen.
troligen för att det kokar i knoppen.
vattnet sprutas ur en stor slang.
ett sista nummer avslutas med ett bang.

arenan tömms via alla utgångar där.
avsvimmad på bårarna där någon bär.

kall luft utanför får alla att kvickna till.
någon där ute står och säljer rökt sill.

en korv med papper får magen lugn.
han där skulle absolut behöva en ugn.

ragglar efter mat mot en varm rökig bar.
en öl eller flera med nötter jag tar.

hemåt jag går för att ramla i ett varmt badkar.
kanske att som många gå hem som ett par.

en trolig helg för många




Fri vers (Fri form) av tobbe berglund
Läst 160 gånger
Publicerad 2010-11-01 13:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tobbe berglund
tobbe berglund