Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen dikt, bara några minuter ur mitt liv, just sådan som jag är...


Bjuder på mig själv (min morgon)

Vaknar tidigt och går upp, gör mig i ordning
innan jag väcker dottern.
Dags för picknick idag. Sätter på vattnet till
äggen. Ska ha med oss äggsmörgåsar.
Tar fram äggen, kläcker ett ägg i vattnet och
ett till innan jag förstår vad jag håller på med.
Skakar på huvudet åt mig själv. Bara att börja
om från början...
Telefonen ringer och jag svarar med mitt namn.
Personen säger mitt namn och undrar om hon
kommit rätt. Du söker vem undrar jag. Hon i
andra änden la på, dags för huvudskakning
igen, hon trodde nog inte jag var klok.
Springer och letar efter min mobil, tar den
vanliga telefonen och ringer mobilen.
Mobilen som jag har i andra handen ringer
och jag svarar... Ingen där. Svär åt idioten
som inte säger något men kommer
på att det var jag själv som ringde....

Ingen ovanlig start denna morgon, förvirrad
och helt väck, det är liksom jag =))




Fri vers (Fri form) av Emme VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-02 18:14



Bookmark and Share


  Fredric
Pocherat ägg?
2010-11-02

  Lars E Jönsson
fullt normal morgon hos mej
2010-11-02

    Max Poisé
Förvirrad poet i tankspridd tidsrymd, ja där är vi båda!
2010-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Emme
Emme VIP