Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan att hitta hem

Vandrat genom städer och skogar
snubblat på rötter och stenar

Bestigit berg och passerat dalar
halkat på hala blöta klippor

Tagit mig genom regn och snö
blivit dyngsur och genomfrusen

Krypit genom tundra och öken
varit hungrig och uttorkad

Simmat i stora sjöar och hav
bränt sönder huden i solen

Utan att hitta hem




Fri vers (Fri form) av Emme VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-04-15 21:02



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Hem enligt Heidenstam s tolkning

Jag längtar hem sen åtta långa år.
I själva sömnen har jag längtan känt.
Jag längtar hem. Jag längtar var jag går,
– men ej till människor! Jag längtar marken,
jag längtar stenarna där barn jag lekt.
2024-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Emme
Emme VIP