Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vita huset

den vänlige vandraren vandrar
över ängar och hagar

ingen sommar finns här mer
sover sina drömmar och flyttar

mot soliga söderlägen

vandrar vägar kantade av det våta
höga gräset, vissnat och övergivet
av gröna klorofyllet

mot slutet är vandraren trött
vill dra sin sömn över ögonen
ligga ner på den kallvåta marken

Men se, där är det vita huset!

med sina öppna fönster ropar lockelser

-Se, så högt det avtecknar sig mot himlen !

ut ur fönstren hänger allehanda dårar
glatt vinkande, ropandes glada tillrop
sökandes efter tillit bland människor

ropande åt dem som råkar passera

ber de om färgerna åter




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-02 22:55



Bookmark and Share


  Arja Söderfeldt
Precis! Att införa det vinkande folket oförhappandes var diktens härliga styrka. Det var oväntat med dem.
2010-11-03

  Catharina Edin VIP
Åh vilken härlig text - jag vill vara i det vita huset, tror jag? eller kanske är det riktiga dårar där?
Jag blev i vilket falll glad av att läsa denna text!
2010-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP