Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste denna text på min mormors begravning


Mormor

Minnen är något som vi bär med oss hela livet.
det är inget vi ser utan något som finns inom oss.
sista minnet vi har av någon , är ett av de minnen som kommer vara starkast.
Men stunder av glädje och skratt kommer även de vara starka.

Det sista minnet jag har av dig är den dagen jag åker till dig och morfar, efter att jag samma dag tagit körkort.
Du frågade vart mamma var någonstans.
Men jag log bara och sa att idag åker jag själv.
då sken du upp som en sol och sa har du tagit körkort?
Jag bara nicka och skrattade.
sen satt du jag och morfar med de som bodde på samma avdelning som er. du berättade om när jag va liten. och för personalen som jobbade sa du `` Stina här har tagit körkort idag, och kan ni tänka er hon kör till mig och morfar samma dag´´
När jag sen reste mig för att åka hem, så gav du mig en kram och frågade om morfar och du fick åka med någon gång, även om jag redan lovat er det sa jag det är klart ni får. sen vinkade jag hej då till er och du sa vi syns snart igen.

Även om du aldrig fick åka med mig så tänker jag alltid när jag sitter och kör att du är där.
För även om varken jag eller någon annan inte ser dig, så är du ändå alltid med mig. för du kommer alltid finnas i mitt hjärta.

Detta är det sista minnet av dig som jag har, men jag har även många i glädje och skratt, för många att berättas, men inte för att minnas och bara dela dom med dig och ingen annan.
Och du vet säkert mormor att jag ville sjunga en låt för dig med, men eftersom min sångröst inte är den bästa så blir det bara de här orden. men jag vet att du hört mig sjunga på samma låt om och om igen varje kväll, och det var till dig jag skulle sjunga den för och det viktigaste är att du fick höra den.

Jag kommer minnas dig särskilt de soliga dagarna.
När vi varje sommar satt ute i solen och skratta.
Men i stället för att sitta själv, så kommer du finnas i mitt hjärta och jag kommer titta upp mot solen som alltid du och jag gjorde och minnas alla de minnen du gav mig.




Fri vers av stina olovsson
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-03 13:09



Bookmark and Share


  vargtass
Otroligt vackert och gripande.
En av de finaste texter jag någonsin läst!!
2010-11-03
  > Nästa text
< Föregående

stina olovsson
stina olovsson