Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ställts urtida frågor

I trolldomstrakter
finns visdomssvaggan
av urmminnen formad
där eviga frågor vaggats

i klippskrevan har kilats fast
ett jättelikt klot av sten
där har man sökt i alla tider
de eviga gåtornas svar
önskat och hoppats att där
skall skapelsen avslöja sitt

vansinnesspel

Guds leende när han
spelar oss sitt spratt

att han var på gott humör
den aftonen, på den sjätte dagen
en lördagskväll, ha sa

-Om du törs gå därunder ska jag lova dej
jag ska visa dej mitt leende, ska jag
slutligen avslöja allt du vill veta

det som ingen nånsin sett

men när du går ut på andra sidan
har du alla redan glömt vad det var

-Men du ska höra mig skratta...




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-03 23:02



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Jaha, jag fattade ju inte att den fanns på riktigt, då -
2010-11-09

  Catharina Edin VIP
Gud har humor!
Det är nog därför han skrattar -
2010-11-04

  Daniel_78 VIP
det finns ett huvudhögt hål i bergväggen för att lägga färdmynt
och god sed är också att bära sin älskade på ryggen och hoppa över klyftan!
2010-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP