Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta med dej soporna ut

Ta med dig soporna ut och kasta dem i soptunnan, sa hon. Hon tänkte också "ungjävel" som ett tillägg, fast det sa hon naturligtvis inte. Men det var så hon såg på familjemedlemmarna. Era jävlar, tänkte hon. Ni som håller mig fången här bland grytorna, ni som ständigt otacksamt ställer krav och klagar missnöjda på allt jag gör.Så var det.

Flykt fanns bara i tanken,att resa sig och gå bort utan en pinal, tom på minnen och rester från det gamla. Bara gå rakt ut, genom skogen tills hon kom fram till en stad där hon aldrig varit förut. Eller till hamnen, smita ombord på en fraktbåt påväg till okända länder. En ny identitet, nya intressanta vänner, nytt jobb med spännade innehåll, trevliga arbetskamrater, ingen gnällig chef eller elak Anette som stack nålar i skinnet på en med sina vassa kommentarer. En trevlig lägenhet med utsikt över torget. Men vem var väl hon att ställa krav på livet?

Ungjäveln tog soporna motvilligt, slängde muttrande ur sig en svordom på vägen ut.

-Vart ska du gå? När kommer du hem? Inte senare än två! ropade hon efter honom. -Käften kärrning, hann hon urskilja innan dörren smällde igen med ett brak.

-Jag måste ha med mig passet iallafall, tänkte hon, och stoppade ner det i handväskan, tog väskan över axeln och stängde dörren bakom sig.







Prosa (Novell) av Ingela Svenson VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-06 18:13



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, det är rätt!
Vad skall man med barn till?
Hindrar ens egen utveckling, bara!

Bjärt återger du här en frustrerad hemmafrus trista vardag

eller så är det tonårsbarn som med känslor som löper berg och dalbana, lämnar den stackars kvinnan i ett känslomörker
2010-11-20

  Anya VIP
Joo de där känslorna känns igen! Bra av dig att skriva om det förbjudna, så som man känner det ibland men inte vill tala om.
2010-11-15

  lodjuret/seglare VIP
jag antar att det här bara är en story, men det är ju inte utan att en tänker precis så här. Ibland skulle det vara skönt att bara lämna allt utan att ens ta adjö, bara gå ut och hoppas på det bästa. juste text! Förtjänar allt sina trenne halvlitrar hallon
2010-11-07

  Lena Krantz VIP
Ha ha...underbart berättat och du, jag har varit på väg många gånger....

...på väg att packa min ränsel, ta ett fast tag om vandringsstaven och sedan gå dit näsan pekar eller dit lusten verkar vilja ta mig...
2010-11-06

  wildrose
Bra berättad.
Gillar
2010-11-06

  Tillbringaren VIP
Tycker om den här! Känslosam, drivet språk och inspirerande innehåll=)
2010-11-06

  stenen/ Yv Ericsson
herregud! du skrev just om mina tankar av idag!
2010-11-06

  Catharina Edin VIP
Blir ju inspirerad här - vilken bra novell!!!
2010-11-06

  Gunwale VIP
Härligt medryckande!
2010-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP