Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att svälja en guldfisk


på andra sidan regnet av istappar
och splittrade liljor
skönjs en reva bland artärer och mjuk hud
där månen ska födas
på nytt

jag har länge befunnit mig inuti denna berättelse

genom ett galler av stjärnor
ser jag en pojke
som samlar upp alla förlorade ord
kysser marken djup
och krossar ytan i skärvor

när jag sluter mina ögon genom klyftor av lövtunna isflak
rinner du in som flytande snö efter benet


jag viker av i min bana
likt en betraktad foton
och går vilse i verklighetens vener

som sanningen strider mot det sunda förnuftet
är hela himlen isen under dina fotspår




Fri vers av himlens hemlighet VIP
Läst 515 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-06 21:01



Bookmark and Share


  Saga-Sofia
Så svårt det är att läsa något av någon man känner till, som lever med någon man känner till, utan att läsa in sånt man känner till :-)

Men mitt bland orden fanns den; poesin. Den som går bortom det där.

"Jag har länge befunnit mig inuti denna berättelse". Hurra! Hela det psykodynamiska perspektivet i åtta ord.
2010-11-10

  AgnesP
Smukt:)
2010-11-09

  Daniel_78 VIP
det är löv* under isen
2010-11-07

  himlens hemlighet VIP
en guppi :)
2010-11-06
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP