Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återigen utdrag ur en historia som aldrig blev klar.


Vintervänskap

En sen kväll i december hade vi sällskap på vägen hem. Ovanför oss lyste stjärnor, broderade i silver och guld, eld och önskningar, på den tunna väv som skiljer oss från oändligheten. Hon tog min hand, som för att inte falla, och andäktiga stod vi tillsammans under den öppna himlens tyngd.
”Jag är din vän” sa jag.
”Och om jag inte behöver någon vän?”.
”Det var länge sen vi bara hade sådant vi behöver till vårt förfogande”.

Det var vinter. Det var vinter och mörkret föll över vår stad. Framför våra ögon såg vi allt det vi kände förändra sina siluetter så att hustak blev till torn, parker till okända skogar och mitt hjärta en fladdrande fjäril. Det var en ny värld, redo att upptäckas, och vi vandrade in i den tillsammans. Hela vintern tillbringade vi i staden, vi vandrade längs de smala gatorna, klättrade upp på tak och satt tätt ihop under stjärnorna, tog oss ner under broar och kastade stenar mot den mörka vattenytan. När våren kom fanns det inte ett skrymsle i vår stad som vi inte kände och där vi inte varit tillsammans. ”Jag tycker om ditt sällskap” sa hon. ”Och jag ditt”.




Prosa (Fabel/Saga) av Lanterna
Läst 513 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-07 12:59



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
poeten är ett författarämne
2010-12-07

    ej medlem längre
Tycker du fick fram en fin sagostämning här.
2010-11-13

  Mr Lindemann VIP
Det kan misstänkas vara så, att din ålder är ringa. Nu har jag inte tid till att kolla in på din hemsida hur pass gammal du är, men själva sättet att närma sig ämnet, vittnar därom
2010-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Lanterna