Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(omarbetad version)


Gyllene bur

Jag ser själen sjunka ned i ditt hjärta till tonerna av en berusad afton i maj då kärleken låg besegrad på marken framför dina fötter

hoppet föll för min andra kul,
ni ger fan i att lägga värderingar i mina känslor,

eller
kom och försök,

satans pack
följande den som för tillfället har makt,

fegt slinkande lismande svinaktiga lägre ståeende existenser,
titta ej på mina defekter,

se vad vi försöker uppnå istället då era vapen tystnat lever kärleken åter i en gyllene bur,

fy fan för demokrater
satans får,

bäää
no use for you,

Nietsczhe sade detta rakt ut och visslade på förstärkning
se spegelbilden av din död förringa spyorna i en produktiv själ,

resonansen av en offrad ungdom,
i sanningens tjänst,

konsten är en spegel
ni älskar tavlor och små poem men spyr på oss,

sitter i vårt begagnade rus med penslar och pistoler
talar tydligare än döden,

skarpsinniga argument blir till narciccistiska tendenser och rättspsykiatriska undersökningar,

ni känner till att alla dödar i ett krig
men i sweden får pedofiler leva även om de äter barn till frukost,

ty ni har dödsångest
satans ynkryggar,

jag såg dig ej på barrikaden
i stridens hetta,

men delade min frihet gjorde ni en morgon i detta århundrade då kärleken kallade på mig och jag såg henne vinka,

följde med sanningen
tog min älskade i hand och vandrade in i dimmman,


ni ser ej vår lycka skina






Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 197 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-13 02:41



Bookmark and Share


  Anna Nickolausson
verkligheten begravd i djupet av dina ord, stark :)
2010-11-13
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth