Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doften

Så flyktig och föränderlig
styr den min tillvaro
Alltid närvarande,
som syret jag andas.

Jag håller andan
ökar stegen,
chockad av stanken,
flyr jag bland oberörda blickar.

Ibland odefinierad
men ändå så betydlig,
den griper tag om mig
utan att jag vill slita mig loss.

Mötet med människan,
där jag drar in den
likt en drog som håller mig kär.

Gåtan när den är motbjudande
utan att jag förstår varför.
Den har makten
över mina beslut och mitt begär.

Njutningen den tillför
allt omkring blir tyst och bleknar.
Hela mitt fokus och medvetande
dedikerat för att uppleva dess karaktär.




Fri vers av Anna Olsson sthlm
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-13 19:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Olsson sthlm