Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ensam lanterna

Runtomkring är svart
där jag står i fören på
den nedtyngda pråmen

vattnet flyter tungt förbi
som bly är floden

dimsjoken väller sin rök
över bordläggningen
bara ljudet från maskinen
dunkar hjärtslag i natten

jag vet sanningarna nu
deras tunga ögonlock
har öppnats för en stund
och stirrat mig rakt i ögonen

jag står där, ensam i fören
bedövad av vetskapen

på pråmen som stävar
mot tomheten, ensamheten
och sanningarna är mitt lod

en ensam lanterna
endast den röda

lyser med dubbelt ljus
kastar min skugga




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-11-14 00:12



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
jag vet sanningarna nu
deras tunga ögonlock
har öppnats för en stund
och stirrat mig rakt i ögonen


Så bra...
2010-11-14

  Catharina Edin VIP
Ja, detta var tung läsning, men samtidigt stor läsning.
2010-11-14

  stenen/ Yv Ericsson
så tungt skriver du oftast kära Pinglan. det är svårt att förstå vad all ensammheten kommer ifrån när man vet vilken glädjespridare du är.
jag känner igen den där ensamheten som människor ofta bär med sig genom livet. bly i floden. du är en fantastisk poet.
2010-11-14

    ej medlem längre
Att helt allena styra skutan med tung last är inte för veklingar! Det är tanken jag får när jag läser. Mycket bra!
2010-11-14

  Grävling
Jag kom att tänka på en sång när jag läste den här dikten: "Okkervil River song" av bandet Okkervil River. Tyvärr verkar alla versioner av den som jag hittar på Youtube vara så dålig kvalitet så de knappt hörs, så jag hittar ingen att länka till.

Hursomhelst är det kanske inte så intressant. Jag tycker om din dikt, hursomhelst.
2010-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP