Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN TID LÄNGRE FRAM

jag kan fortfarande känna hur tillvarons mening ryckte i dig
med kraften av den ursprungskälla
den du bar inom dig
långt innan då du kom till mig
och åter fick dig att gå
jag vet jag borde ha ansträngt mig mer
men försöker nu envist intala mig själv
det kommer en tid
då det inte längre ekar
i min saknad efter dig
för det kanske gör det lättare sen
när jag ser dig hand i hand
med ett hjärtas band
som inte liknar mitt
för jag vill ju egentligen kunna säga
jag älskar dig mer än bandets bindning
jag vill se dig leva lyckligt fri
men det är ännu smärtsamt
allt för tidigt
att tänka, säga, veta
det är ej längre mig du tänker på
när du letar efter lycka
så när vinterregnet bryter fram
lutar jag mig bak i en båge
med hopp om att skölja bort det allra sista hopp
att åter höra dig andas
tätt intill min rygg
för jag vet nu att när dagens mjuka strålar ändas
är det inte längre hem till mig
ditt hjärta längtar
men min tid kommer nog
då jag bitterljuvt minns tillbaka
och med tillfredsställelse kan säga
hjärtat, jag älskar dig än
men nu
som min vän




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 555 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-11-14 14:37



Bookmark and Share


  hyena
i flera timmar har jag försökt sätta ord på det du gör här, men det behöver jag inte längre! otroligt finstilt och välstämt i sin enkelhet.. tack!
2010-11-20

  ia VIP
har läst den några gånger, o varje gång berörs jag ännu mer.
vilka ord
kryper in i varje nerv
i varje uns av tanke

tänker tyst läsa den igen
2010-11-15

  sockerspöket
En text som kryper sakta och försiktigt under skinnet på mig då jag läser. Känslor väcks och river i mig, drivs av igenkännande och förnekande. En klump stiger lite i halsen och ögonen tåras.

Tycker verkligen om dina ordval, din radbrytning hur du väljer att beskriva detta. Fantastiskt.

Som alltid
2010-11-14

  Mangal VIP
Klingar starkt i mig.
2010-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson