Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När världen rämnar

så sa han
så sa hon
så sa dom

vi bråkade väl ibland, han och jag

han slog
jag slog
han slog
såhär. - vi viftade med händerna
han och jag
det var inte hårt
inte alls
det var inte misshandel alls
för det gjorde inte ont
inte ont alls
om det gjorde ont
skulle det gjort ondare än så

hon kallade honom fula ord
(han kallade henne djävla hora
men det sa hon inom parentes)

handgripligheter, verbala angrepp
och hon skriker
högre och högre

för då kommer Gud
och Jesus och den helige ande
och ibland kommer störningsjouren
Jesus himself, Allah och hans profet

och säger åt kvinnan
att finna sig i sin lott
ty detta är det liv hon har
att bära

men där sviker mig mitt minne
liksom hennes minne sviker henne

när världen rämnar och faller
ner i sprickan och slukar sig själv

sedan finns ingen smärta
det vet hon och längtar

med sin nacke böjd
under evighetens ok
till tonerna av

Albinonis adadgio

när detta äntligen är över
skall vi gå ut med ryggarna fria
och lätta, fjäderlätta steg

skall vi äntligen sluta upp med
att uppsåtligen dräpa varandra
då världen delats upp mellan sina
olika skapare, de som skapade
världens män och de som skapade
världens kvinnor
tilll en mycket ringa kostnad

de betalade endast för
helgdagsutdelningen

och drömmarna tunnades ut
till rökringar, löstes upp och

försvann




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-17 21:45



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Detta handlar, till att börja med iallafall, om två "vanliga " svenska ungdomar, ingen hedersproblematik alls, och det är nästan värre för det finns inget sådant att skylla på
2010-11-18

    ej medlem längre
Det här senaste hedersmordet blev droppen för mig! jag skrek rakt ut: "men för helvete! ska unga liv offras för nån jäkla gammal kulturtraditions skull? lever vi på medeltiden eller på två tusentalets civiliserade samhälle? vad har de för rätt att stå över lagen? har dessa människor ingen respekt för liv är de djur! och djur ska hållas på zoo!"
Jag sa även sånt som inte lämpar sig för tryck!:(
Suveränt bra Ingela!!
2010-11-18

  Catharina Edin VIP
Håller med Anya här - bra skrivet av dig, om svårigheterna du dagligen möter, och VAD kan vi göra åt det -
2010-11-18

  Anya VIP
Klokt och intressant berättar du om en familjetragedi med bråk...kanske en invandrarfamilj. Jaa jag kanske har helt fel men det ser jag framför mig. Dina slutord, en önskan om att vi ska sluta upp att uppsåtligt dräpa varandra och ditt genusprespektiv lyfter texten ytterligare.
2010-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP