Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
faller för djupt greppar i luften finner ingenting kan inte skrika tillräckligt högt eller skriker jag alls är både döv och blind


idioti

idioti är vad som dansar
bakom; innanför mitt skallben
idioti är vad alla hyschar åt
vad alla blundar för
idioti är det man tror aldrig
ska greppa en själv

*

kanske inte mer än ett gruskorn
kanske inte större än en gitarrhals
kanske inte värre än att revbenen blottas
hotfullt

*

kanske bara tysnad och mörker
kanske bara tankar och monster
kanske bara det
leder till agerande

*

"du är inte frisk, du är inte frisk"
"var är du på väg, vem vill du vara"
"se på dig själv för fan"

*

idiotin har övertaget
jag greppar handtaget
kliver in
vet inte hur man kommer ut
baklås
lamslås av mig själv
mina egna aktioner

*

synviklar ljusvinklar skuggvinklar
dölja dölja dölja
drunknar i mina egna tröjor
säger att jag fick den av mamma
ingen vet att jag köpte den igår
förstor så att ingen ska se

*

simmar i mig själv
in under mig själv
gräver in under bakom mig själv
för djupt för långt
försvinner in i mörkret
i mig själv

*

tystnaden är skonsammare
än alla sylvassa ord
ingen förstår ändå
hur jag kunde hamna här

*

balanserar på en allt för tunn lina
under mig; ett hav av hårdhet
bara att simma
ta smällen
för jag vet inte
hur länge till
jag kan hålla
balansen




Fri vers av soulsistah
Läst 393 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-17 22:17



Bookmark and Share


  blaite
Kanske inte större än en gitarrhals fan va bra skrivet
2010-11-18
  > Nästa text
< Föregående

soulsistah
soulsistah