Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En enkel sång

En person.
En röst
En låt
Kärlek

en sång, högre och högre
inlevelse, känsla för känsla
ensam och lycklig


Två personer.
En viskning
En melodi
Döljd hängivenhet

en sång, tystare och tystare
en ensam melodi
en tjej och hennes lycka,
bortvänd från omvärlden.
Ansiktet gömt, munnen ropar ut orden,
hennes skrik på hjälp

alldeles tyst

de andra har satt henne
platsen för de som inte kan sjunga
de som inte får synas
höras
finnas

en flicka, ensam med sin lycka
lycklig med sin ensamhet
med en längtan att få kasta av sig sina bojor av tystnad
att skrika ut i glädje
att sjunga

Hon önskar bara en enda sak
Att någon ska komma och befria henne,
säga ”varför sitter du här? Kom och sjung med oss!”
visa att också hon får vara med
även fast hon inte kan texten.




Fri vers av Sozotto
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-19 20:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sozotto
Sozotto