Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bussbiljetten

Barnet saknade pengar
till bussbiljetten, vandrade
ensam längs tröstlösa vägar

kanske hade bussen
ändå redan gått

kanske hade chauffören
vägrat barnet att åka med
på resan till världens ände
dit där alla resor slutar

så är det, det är så det är
och skall vara intill tiden

barnet grät stilla bara
tårar rann ner för kinder
bildade ränder i smutsen

jag minns dem ännu
som om vore denna saga
en liten bit av evigheten

jag minns smutsränderna
dropparna på löven i dikesrenen
och jag minns bakänden
på bussen som körde sin väg

och barnets hand




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-20 21:43



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Så sorgeligt, men dock rart -
2010-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP