Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite melodramatik en svart afton vid havets rand


Skeppsbrott


Havsskum över stigen
som jag aldrig vandrade

jag vet det nu

att så blev svartvattentiden
ovanför stigen svävar ingenting
bara nordanvinden som skriker
i mörkret, så hårt att lösgör sig

brännvinet i svetsfogar
från det ihärdiga järnet

som förr klamrade sig fast
i berghällarna

där de dunkla skeppen ankrade
om natten när tiderna tillät,
i krampor med väldiga trossar

lät de vårdkasar flamma
på andra berghällar

gick skeppen

i kvav när fyrvaktaren
sov av sig sitt rus




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-22 22:01



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
du tar mig till hamnen i Varberg! där jag ser allt utspela sig klart och tydligt. Tack! du är grym.
2010-11-23

  Catharina Edin VIP
Mycket levande och bildrikt. En text som har en mening och ett sammanhang, i tiden.
2010-11-23

  Anya VIP
Din text för mig bakåt i tiden....en fin historisk poesitext.
2010-11-23

  peter markurth
detta är enligt mig det bästa du skrivit..
2010-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP