Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måste iväg, innan det är för sent

Måste ut, måste iväg, tar snabbt
på mig skorna, hänger en jacka
över armen trots den kalla vinden
utanför. Slår igen dörren hårt
bakom mig

Kan inte vara kvar här just nu, på
med jackan, måste iväg, bort, bara
för ett tag, in i bilen, fort iväg, andas
börja andas tänker jag, måste
snabbt iväg

Mörkret omkring mig och snön
på bilen gör att jag knappt ser,
vägen är inte plogad än, kör alldeles
för fort, slirar i den djupa snön,
tårarna förblindar ännu mer

Bilarna på vägen kör så sakta,
fattar de inte att jag måste
fram, fegisar, det är bara snö
och lite is, kan väl inte vara
så farligt

Försöker lugna ner mig, är
snart framme, äntligen ser
jag målet och stannar, det
är folktomt, springer ut mot
den snötäckta stranden

Och jag skriker tills kylan gör
ont att få ner i halsen, tills
luften tar slut, tills jag inte
orkar mer, då börjar tårarna
rinna igen

De rinner ner för mitt kalla
ansikte, känner mig trött,
men är glad för att jag kom
iväg innan smärtan hann slå
sig fri, igen




Fri vers (Fri form) av Emme VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-23 21:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så direkt in i centrum av ett hjärta!
2010-11-26

  Lars E Jönsson
Du har det inte lätt med dina känslor
2010-11-24

  tess_
smärtsamt att läsa, mycket fint skrivet!
2010-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Emme
Emme VIP