Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten har övermannat dagen

Det är sant
att himlen föll
över ljuset

natten övemannade
dagen och min syn
nattens svärta och
drömmars väsen
blandade sig med
klarhetenså att
verklighet inte längre
gick att urkskilja

ett töcken flimrade
framför mina
oseende ögon

min dödssynd var
förhävelsen att tro
mig besitta klarsyn

nu vet jag detta
att jag inget vet










Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-23 23:39



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Så är det - till slut vet man ingenting - snyggt skrivet!
2010-11-24

  Lavinia Röd
Jag gillar den här dikten. Klarsynen som ju äldre och erfarnare man blir mer och mer blir till dimsyn. Ju mer man lär sig desto mer inser man att man inte vet. Svart och vitt ersätts av det grå....

Rubriken fick mig att tänka på Noréns "Natten är dagens moder".
2010-11-24

  Anya VIP
Bra skriftat!
2010-11-24

  Daniel_78 VIP
nerslående!
2010-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP