Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dårar skall binda kransar

Nu vet jag slutet
på hela historien

men jag talar inte om det
det är en hemlighet som
kräver bevarande intill
the bitter end

du vet, den sista dagen
då dårarna skall vakna
och binda kransar åt oss
som fortfarande tror på

godheten

som en hedersbetygelse
för att vi hållit modet uppe
eller kanske som en tröst för
att vi låtit lura oss så länge

den sista dagen då vi i
lyckorus skall klä oss
i vita särkar

som om verkligheten vore
en bestseller med ett
förutsägbart lyckliga slut

och vi har trott på detta

trots att allt hela tiden varit

uppenbart




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-24 23:04



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket bra text......då dårarna ska vakna och binda kransar åt oss. Din text inger hopp.
2010-11-25

  Catharina Edin VIP
Hoppet är det sista som överger människan, kanske?
Optimism?
Eller stupiditet -
Gillar!
2010-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP