Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett hjärta i saknad

du har än så länge inte fått veta
att när du reste låg jag kvar
lät fingrarna långsamt över lakanen
smeka den plats
där avtrycket efter dig ännu vilade
i doften som hängde kvar genom minnen
vilka jag ömt vårdar och ännu behöver
för att saknaden i tomheten inte ska bli så påtaglig
lägger jag dem försiktigt bredvid smärtan
i det jag vet
att du aldrig kommer åter
så nu får du heller aldrig veta
hur varmt jag bäddar dig till rätta
i mitt inre hjärtas rum
dit du en gång alltid hade tillgång utan nyckel
där jag nu istället sakta viskar mitt farväl
för det är nu som jag sörjer dig
försöker vänja mig vid tanken
om ett liv
utan dig




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 1216 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-11-25 20:31



Bookmark and Share


  Järnkatten
Så starkt om om att förlora, känner igen detta...applåder!!
2011-06-02

  annso.fie
Du skriver så starkt.. jag vet inte vad annat jag kan skriva. Jag känner varje ord.
2011-05-17

  Ninananonia VIP
:I Gripande vackert!
är ditt hjärta i saknad :I
2011-05-14

    Valdy
Vill gråta med dig. Så vackert att det gör ont.
2011-05-04

  RosieLoveHeart
gråter , så himla vackert
2011-05-03

  Jannike
Kommer inte på hur jag ska beskriva vad jag tänker när jag läser, dina ord går rakt in i mig, berör mig ända in i själen. känner så väl igen känslan, du har satt ord på det vi alla har så svårt att skriva eller prata om.
2010-12-29

  ia VIP
så många känslor
som blandar sig
till att bli formad
för framtiden

dina ord biter
sig fast
för att påminna
om hur ofta
vi själva
ger oss
tillåtelse att känna
även om smärtan
är den som för stunden
känns mest

du skriver så nära
du målar upp bilder
med dina ord
som sakta tonar
ut, dock i hopp.

För viljan att
ta ett steg till
blir klarare trots
all smärta.

hoppas att dikt-"jaget"
hittar hem och kommer
på rätt väg.
2010-11-29

  Ninananonia VIP
Vackert och ömsint :)
2010-11-28

  Marreb
en vacker tragedi... du förmedlar så mycket känsla...
2010-11-26

  sockerspöket
En dikt fylld av tärande smärta och ömhet. Där tankar blir inbränd sanning och orden blir en psalm att nynna och upprepa och minnas. En vacker stund som man bäddar och lindar in i hjärtat, ömt och försiktigt sparar till de sämre stunderna.

Väldigt berörande är dessa rader:
"du har än så länge inte fått veta
att när du reste låg jag kvar
lät fingrarna långsamt över lakanen
smeka den plats
där avtrycket efter dig ännu vilade"

Och det är en så naturlig händelse, att det verkligen är det man gör, smeker den plats som numera är tom, som för att förvissa sig om att det verkligen är det.

Så bra skrivet, än en gång.
2010-11-25

    ej medlem längre
Åh vad fin, så djupt ärligt och utelämnande men ändå sofistikerat. Tycker om det här!
2010-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson