Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet var han själv

Medans vi sitter där
och talar om hennes liv
stiger för mina ögon ut

ett barn ur hans siluett
mannen hon levt med
alltför länge

barnet som han
stängde in ensam
och gråtande i sitt
rum, pojken

det var han själv
de hårda orden
greppen om den
magra pojkkroppen

var hans minnen

och kvinnan som
var pojkens mor

var en spegelbild
av hans egen mor

hennes svaghet och
oförmåga att skydda
hans ilska över sveket

barnets skräck var
hans egen ångest
som tog gestalt

barnets gråt var
hans egen oförlösta
barndom

så går allt i cirklar




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-26 22:46



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jag nickar instämmande. För eller senare kommer barnet ut... Bra skildrat!
2010-11-27

  Catharina Edin VIP
Antingen går det i cirklar, eller så lär man sig hur man INTE ska göra!
Blev berörd av texten - ett barn som far illa - det är smärtsamt, särskilt som jag förstår att det grundar sig i verkligheten.
2010-11-27

  Måna N. Berger
Allt upprepar sig. Och vi har en tendens att hitta upptrampade spår.
2010-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP