Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Materia och rörelse

Ljusets fråga till betraktaren
betraktarens fråga till ljuset

finns i vår längtan efter förlösning

utan ljus kan vi inte se
inte heller kan vi bli sedda

ändå kan den som inte
själv kan se bli sedd

ty ljuset är både materia
och rörelse

är vi ständigt i rörelse
på väg mot ljuset
eller bort från det

så att den som söker
kan finna svaret på

endera frågan

men vem är betraktaren
och vem är aktören?

de tre blinda mössen

vem är då den tredje?

obesvarad är den frågan




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-28 22:55



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Vackra funderingar -
2010-11-29

  Anya VIP
Intressanta ljusfunderingar....
utan ljus kan vi inte se
inte heller kan vi bli sedda

så fint...
2010-11-29

  Nanna X
fin filosofisk betraktelse och ljusets dubbla existensform. jag fattar inte riktigt kopplingen till mössen bara?
2010-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP