Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att tro men aldrig veta när man tror att saker är piss

Man kan sjunga
hundra gånger om,
drömma om
vad som händer
nu och just
nu
-
Man kan döda
rösten i huvudet
som en blomma
i fönstret
-
Vattnar med arsenik
som ett brustet hjärta
vattnar tankarna
-
Man kan blunda för
de hundra stjärnor
som skiner för varandra
och för alla som ser
-
Vänder blicken mot
himlen i två sekunder
och blir blinda i tomhet
och månsken
-
Du men du men
du är så jävla
fastbunden i dina
skitiga skor och
fötter på jorden
och hur du går
men pulsen
och stoltheten
dold bakom lager
av levande
charader som två ögon
bakom femhundra
nyköpta svartmålade
solglasögon
-
Man kan tro men
aldrig veta
om man står stilla




Fri vers av Konfettiregn
Läst 234 gånger
Publicerad 2010-12-12 13:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vet på vem jag tror.
För mig är tro inte antagande utan förtröstan.
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Konfettiregn
Konfettiregn