Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av mina kolleger pensionerades. Det kändes som om jag själv hade slutat skolan igår, sa han och nu går jag i pension. Vart tog livet vägen, frågade han lite vilsekommen.


Vad är livet 891228

Vad är livet? 891228

Likt vågor som försvinner när de når ett strand,
så försvinner också livet efter hand.
Vågor väcks av vinden, långt ute i ett hav.
De rullar mot stranden, där de går i kvav.

Som ung tror du att du äger hela världen,
men du når också slutet, snart på den här färden.
Dagarna passerar med den enformiga slitet
och du märker inte ens att detta är livet.

Lajos Tóth




Fri vers av Lajos Toth
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-12 17:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lajos Toth