Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...och så kommer den.


Julefrid


Dagarna planar ut till en grå massa,
och i snösörjan som täcker dessa diken finns inga svar.
Kylan imploderar till isiga kristaller på näthinnan.
Frostiga fönster lovar intäkter för försigkomna köpare,
vem hittar in i sig själv i juletider som dessa?
När rean sedan kommer accelerera det ytterligare.
Men extasen uteblir....den som lugnt lutar sig tillbaka
utan att beröras, blir årets vinnare.
När glöggen ännu luktar och ångar som den ska,
lyss till kaminens sprakande...och se in i lågorna
som lojt leker med veden. Och du ska inse att detta räcker
gott nog åt dig.




Fri vers av ~Leonardo~
Läst 304 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-13 19:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skön filosofi.. kan bara instämma fult:-)
2010-12-14

  Larz Gustafsson VIP
Julen är tristess och lidande.
2010-12-13
  > Nästa text
< Föregående

~Leonardo~
~Leonardo~