Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

besiktningsmannen



han lät inte bli
en hjärtlös nyfiken blå
den pekande, petande
besiktningsmannen

rev upp golvet
flygande matta och allt
fuktskador här, ser du
hela stommen är förstörd
och elefanttavlor skramlade av
väggarna som rämnade så
isoleringen dammade
asbest! måste bort,
sa han

örterna som
just kommit upp i
tidiga vårsolen, som
lindade sig
runt grindstolpar och över
glömda skor
- ogräs och antagligen
förbannad lögn!
och så diskuterade han deras
tunntrådiga rotverk
till förtvining


lämnade sedan fönsterluckor
att slå i vinden
dörren på vid gavel
korsdrag i ett trasigt hus








Fri vers (Fri form) av SaraT
Läst 377 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-13 21:46



Bookmark and Share


    Niklas H
underbar dikt. tekniskt oerhört bra skriven. tycker om dina inledande rader. texten går att tolka och det gör jag...
2010-12-13
  > Nästa text
< Föregående

SaraT