Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eon

Kan över jättelika svastikor,
solsymboler äldre än solen, Platons idé,
uthuggna i granit och marmor, gjutna i bly,
oavbrutet formade av kvicksilvrets rörelser,
rotarende i ofattbara hastigheter i tomrummet,
men så stora att rörelsen upplevs som långsam, cirkeln sluts efter eoner,
en större, obegränsat växande, omintetgörande kvantitetsbegreppet,
i rent guld uppstiga?

Kan från vindarna, vindlande genom himelska labyrinter,
och från de sjöar som ligger på lur under jorden,
mot horistontlinjens alptoppar knivar falla
och slå den gränsdragande linjen i spillror?

Kan de tomheter vi ackumulerat bli till expresståg,
och genom klar, kall novembernatt,
i landskap av stål och sten och under elektricitetens linjer,
dragna som allt av ödet,
fara ut mot nya stormaktstider,
och -rum,
mötas i tysk natt, italiensk dag,
marchera över bält,
och från ett sådant nexus,
när som helst nu,
höra viskas Guds ord?




Fri vers av Bödvar S. Bödvar
Läst 212 gånger
Publicerad 2010-12-14 14:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bödvar S. Bödvar
Bödvar S. Bödvar