Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nattvistelse i trädgården

Det är så tyst, Ingen pratar

Ingen som stör.

Dörren ut står öppen och jag smyger ut.

Det är dagg i gräset och asfalten är våt.

Långt, långt borta kan jag höra en bil,

Men den är inte här, den kan inte störa.

Jag lägger mig ner i det blöta gräset

Lyssnar, luktar, känner

Det är så fullt med liv här,

Jag vill inte gå in, fast min hud är kall.

Det är bara hud. Mitt skal.

Jag är inte kall. Jag är varm och levande.

Jag är här.

Mina tånaglar är vackert ljusblå mot det mörka gräset.

Jag blundar i en sekund, bara en enda sekund,

Det är ljust.

Bilar kör på gatan, ingen är tyst.

Alla stör.

Dörren in är stängd, jag öppnar den tyst och går in.

Jag ska inte störa någon,

Bara tyst gå in, upp.

Sova en timme innan mamma väcker mig,

Vara en normal och acceptabel dotter, så att ingen stör.




Fri vers av nattdagg
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-14 17:35



Bookmark and Share


  Coinriocht
Vacker upplevelse =)
2011-01-07

  Anna*
Ljuvliga reflektioner och beskrivningar där alla sinnen får utrymme. Bra!
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

nattdagg
nattdagg