Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sägs av människor...


...att det är ofattbart att förintelsen, i Tyskland, alls ägde rum.
I ett civiliserat land i väst.
Men jag förstår inte hur de tänker då.
Det pågår ju fortfarande världen över.
Förintelsen i Tyskland ägde rum för 60-70 år sedan.

Men från och med andra världskriget och fram till idag och vidare in i framtiden fortsätter förtrycket, slakten, dödandet.
Varje dag förs krigen mot och mellan människor som är såväl förtryckare som förtryckta.
Det förs på alla fronter, med propaganda, historieförfalskning och med regelrätta deporteringar, maktövertaganden och regelrätta strider.
De förs med 'smart krigföring' som sänds i teve och på nätet i realtid.
Obekväma krig försöker man tysta ner.

Den som tror att illgärningarna tog slut då under andra världskriget skall veta att de allierade allt sedan dess, själva fortsatt att utrota obekväma och oliktänkande människor.
Omväxlande tillsätta och störta obekväma individer på högt uppsatta poster i olika länder världen över.
Överallt i världen där de flesta är fattiga och en liten klick äger det mesta.
Där kan du hitta det du kanske trodde upphörde efter world war two.

Tyck, tänk, diskutera gärna allt det där som hände i världen före och under första världskriget, under tiden före andra världskriget samt under det andra världskriget.
Men tro inte att det slutade där.
Ta istället reda på vad som hänt världen kring efter andra världskriget och försök förstå dig på varför de allierade axlat uppgiften att föra kriget vidare.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-14 20:57



Bookmark and Share


  peter markurth
Det är ej ofattbart om man ser till tid plats, hur saker var, men mest, de flesta var sossar=hatade nassar under kriget, men de höll tyst, de vågade ej tala, handla etc....

de som ej vågar= de farliga=majoriteten
2010-12-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP