Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är ingen talare...

Halsbränna

orden liksom gurglar sig upp

de svider, river och sliter

slamsor av kött ifrån insidan av halsen

som om de betyder någonting av vikt

som om de var värda att ens yttras

andetagen, mellanrummen mellan bu och bä

… en miljon år i en enda sekundsnabbt ögonblick

mina mellanrum är långa

de kan ta dagar mellan enstaka bokstäver

jag hatar att tala

detta från någon som inte egentligen hatar

eller älskar

det spelar så liten roll

vad man säger

vad man försöker förmedla

allt blir till gurglande små helvetesljud

små ljud som måste slitas ur en knappt använd luftstrupe

så många små rakblad på en lång, lång fiskelina

sång är helt annorlunda

samma ordspya men...

… med en liten melodi till

känns lite som orden är inlindade i bomull

… kräver ingen fiskelina alls då

Det är mystiskt…

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 195 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-14 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen