Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grå

Drömmar är viktiga

Allt för få har de

Allt för få


Jag frågar,

Vad drömmer du om?

Du skakar på huvudet

För svaret är svårare än frågan

Men frågan är viktigare än svaret


Jag vill inte veta att du ville bli brandman

När din farmor frågade

Jag vill inte veta att du ville bli busschaufför

När din mamma frågade

Jag vill inte veta att du ville bli lärare

När din flickvän frågade

Jag vill veta vad du drömmer om

Precis just nu

Vid det här ögonblicket

I den här sekunden

Vad drömmer du om?


Vi föds som smält stål

Hälls sakta ner i formar

Stelnar sakta till en oformlig massa

Då måste man ha drömmar

För att flyta över


Men allt för ofta

Befinner jag mig mellan dröm

Och verklighet

Allt för ofta säger folk åt mig att göra något med mitt liv

Att mina drömmar

De håller aldrig här


Du borde bli brandman

Det passar dig!

Du borde bli busschaufför

Det passar dig!

Du borde bli lärare

Det passar dig!

Jag borde bli något jag inte är

Det passar dig!


Allt för ofta vaknar jag ur drömmar

Jag trott var sanna

Allt för ofta krockar jag

När verkligheten kraschar in i drömmen

Och jag tvingas se två elefanter

Lika gråa som betongen bakom

Vad drömmer de om?

Inte fan drömmer de om grå betong idag igen


Visst hade det varit enkelt att

Låta sig stelna i formen

Aldrig flyta över

Aldrig fråga

Vad drömmer du om?


När vi alla är gråa elefanter

Lika gråa som betongen bakom

Kom ihåg att jag frågade

För det passar inte dig




Fri vers av Carl Bernäng
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-20 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl Bernäng