Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets träd

Jag går i skogen denna lugna skog, jag söker tröst i form av lugn.
Droppar från bladen och sång från fågeln gör mig tung.

Lägger mig i gräset och lyssnar på ljudet från mitt hjärtas bultande.
Jag ler och känner att nu är jag hemma, jag tänker klart och främjande.

Jag somnar in och drömmer mig bort till fantasi och lycka.
Jag känner att min kropp börjar så smått rycka.

Jag känner kyla runt benen och en kår längs min rygg.
Jag drömmer mig bort, söker ett ställe där jag är trygg.

Jag stannar upp i min dröm och ser ett sken, jag ser det starkt och vill utforska det närmre.
Jag följer det länge och glömmer bort min kropp, den ligger och fryser och mår allt sämre.

Jag känner mig stark och trygg och livet passerar revy, jag bryr mig inte för jag är glad och vill inte tänka mer.
Min kropp lämnar jag kvar och skogen ger.

Nytt liv där kommer en vacker dag, låter trädet växa och kommer en dag grönska.
Vi lever kvar trotts att vi dör, i ny form och lugn, vad kan man mera önska.





Fri vers av jonas hermansson
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-30 17:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jonas hermansson
jonas hermansson