Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömmar, bilder och förbipasserande liv.


Tårpil

Det stod någon där, på andra sidan floden;
Ja, just där pilarna fäller sina bittra tårar;
Där gräset sticker hål på vattnet – sårar,
En obarmhärtig likgiltighet trogen.

Det stod någon där, mellan trädens uppgivna grenar;
Under skynken av grågröna löv och sorgen
Från en outtalad längtan lämnad; i borgen
Byggd för ensamhet, med spruckna stenar.

Det stod någon där, och såg sin spegelbild slitas itu
Av forsen; där grågröna tårar hastigt förs bort.
Där virvlande tomhet förintar – ett ögonblick kort;
I drömska slöjor från gråtande pilträd stod du.




Bunden vers (Rim) av CWERS
Läst 710 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-08 10:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
klassiskt, vackert och lite skrämmande. Bra!
2011-01-08

  Arja Söderfeldt
Fint!
2011-01-08
  > Nästa text
< Föregående

CWERS