Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Struts - tid

tid

nu steker vi strutsen lite
den hoppar inte ur pannan
är så väluppfostrad, serru!

tid

samlar jag ihop mina oförlösta
foster och talar lugnande till dem

tid

- Er tid är ännu inte inne,
min är slutet på all tid, till er
ska jag ge den, oförkortad

tid

er föda skall bli avskalad sitt
överflöd, död, död, död
är strutsen, det är sent på dagen
dess nacke är bruten, ni skall
äta den, välstekt och med andakt

tid

skall ni vörda tiden
livets ofullkomliga ram, när
er tid brister, brister livet

tid

endast strutsen trotsar
med huvudet i sand steks den
till er sista måltid

och alla kulisser rasar






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-01-19 13:22



Bookmark and Share


  Nanna X
den här är så absurd och helt underbar. jag förstår inte men jag förstår ändå, och jag gillar upprepningen av ordet "tid".
2011-01-19

  Suzy med punkterna
Känns och det är ju bra men jag behöver fler läsningar för att verkligen förstå.
2011-01-19

  Catharina Edin VIP
Men alltså - Klangbotten uttryckte det så precist, kan bara hålla med!
Bland det bästa du har skrivit, ju!
2011-01-19

    ej medlem längre
Du milde! Originell och hårdsvängande lyrik som jäser av vrede och humor.
2011-01-19

    purplepea
samlar jag ihop mina oförlösta
foster och talar lugnande till dem

man blir rädd
2011-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP