Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strör salt längs vägar

istårar strör salt längs de
vägar som leder till
sanningens förseglade

gömslen

grottorna

vars hala blekhet
ingen ensam beträder

att gå ett steg för långt
förblindar i evighet

faran och skräcken
dimsyners skepnader
de osedda sanningarnas
vita ljus är obönhörligt
skiljer de betraktaren från

sin kropp

upplyst och
utan återvändo

en dåre för världen






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-11 22:43



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Dimsynen som poeten återvänder till - hon kräver genomsyn, jag vet.
Och när man är upplyst är man skild från världen, som kanske är blind?
2011-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP